23. kol 2012.

Osjeća li se Demi Moore bolje lažirajući novu vezu?


Nastojeći pokazati kako je preboljela bivšeg mužića Ashtona Kutchera i pri tom izazvati njegovu ljubomoru, Demi Moore je navodno lažirala vezu s novim muškarcem. 

Nakon stresnog suočavanja s činjenicom da je opetovano opraštanje Kutcherovih šaranja besmisleno i ponižavajuće, Demi se psihički raspala, pa se opet (uz liječenje) nekako sastavila sama sa sobom. Ali, čini se da joj Kutcherova mangupiranja toliko nedostaju da je sad kad on ne pravi budalu od nje, krenula to sama sebi raditi.

Dok paparazzi lovaju Ashtona i Milu Kunis ne bi li došli do fotografija koje "potvrđuju da su to dvoje u romantičnoj vezi", u medijima su "procurile" fotke obnovljene, seksi i dobro raspoložene Demi koja provodi "romantičan vikend" u društvu zgodnog muškarca.
"Life & Style ekskluzivno otkriva da se Demi Moore (49) potajno sastaje s 12 godina mlađim novozelandskim glumcem Martinom Hendersonom." (Life & Style)

Nekoliko dana kasnije priča o novoj Deminoj romantičnoj vezi pada u vodu. Novi "izvori" svjedoče "da su Moore i Henderson samo prijatelji, a da je njihov navodni romantični izlet tek grupni izlet s još desetak drugih ljudi." 

Štoviše, Natinal Enquirer tvrdi: "Cijela priča je Demina namještaljka. Ona se druži s Martinom u očajničkom pokušaju da pokaže kako je preboljela Ashtona i našla novog muškarca. Ali nije... Oni su prijatelji i to je sve. Zapravo, Martinu je na neki način žao Demi. On joj samo nastoji pomoći da se bolje osjeća. Njega uopće ne zanima veza s njom." (Makar, milosrdnom Martinu – slabašno poznatom po horor filmu The Ring i TV seriji Off the Map – ovakav je publicitet vjerojatno itekako dobro došao.)
 
Za pretpostaviti je da Ashton Kutcher može biti zabavan, uveseljavati svojom vickastošću i glupiranjem, nasmijavati i prenositi osjećaj bezbrižnosti, te da tako može prirasti ženi za srce (kao dobroćudan tumor, ili kao kućni ljubimac, ili naprosto kao osvježivač zraka).
 
Nekim je ženama, pak, zasigurno teško zamisliti Kutchera kao ozbiljnog – ne u smislu turobnog, ne-nasmijanog, nego zrelog – muškarca jer svojim ponašanjem i načinom razmišljanja (a i izgledom) više podsjeća na dječarca.
Ali, čini se da ga Demi Moore vidi drugačije, nešto kao muškarca svog života, i da čak ni neukusne nepodopštine dječarca–muškarca nisu dovoljne da uvidi kako je super pustiti ga da odšeta kud god ga nožice nose, samo što dalje.

Kako to često biva, posebno kod žena, dio nje (bar instinktivno ili intuitivno) vjerojatno zna da on nije najbolji izbor i da ona zaslužuje bolje i više od zabavnog dečkića. Ali, svejedno, drugi dio nje čezne za onim što je bilo lijepo, ugodno i zanosno (a što u svijesti ostaje nekako izdvojeno od ne-ugodnih elemenata veze).

Želeći zadržati taj osjećaj ugode i sreće – ali i bojeći se promjene (nepoznatog) i samoće – ostavljeni, kao Demi Moore, pokušavaju nekad dobiti natrag odbjeglog ljubavnika. Pri tom se služe raznim metodama: od cmizdrenja i osobnog psihofizičkog rasapa (što su zapravo oblici ucjene kojima se nastoje izazvati suosjećanje i osjećaj krivnje kod drugoga) do izazivanja ljubomore.

Ljubomora je omiljen osjećaj onih koji brkaju nesigurnost u sebe i strah da nisu dovoljno dobri (te da će ih partner zamijeniti nekim dugim, boljim) s "velikom ljubavlju". Ili pak prihvaćaju nečije kontrolorsko maltretiranje i obezvrjeđivanje kao "potvrdu ljubavi", dokaz da je drugome "stalo" do njih (makar to značilo sustavnu tlaku i tretman kao da si stvar).
Kako god okreneš, taj osjećaj (zapravo pripadan ranoj dječjoj dobi) iskazuje nezrelost osobe, kao i pozamašno nepovjerenje, kako prema sebi (vlastitim vrijednostima) tako i prema dugome, što je više plodno tlo za veliku uzajamnu agoniju nego za veliku ljubav.

Ipak, izazivanje ljubomore čest je način da se privuče, zadrži ili vrati voljenog.
 Kad se primjenjuje na bivšem partneru, uglavnom se izvodi tako da se pretvaraš da si super, da si zadovoljan novim životom (i više nego starim) i da imaš nove obožavatelje ili kandidate za vezu – ne bi li bivši" vidio što je izgubio" pa se vratio.

(To što, ustvari, izražavaš svoje uvjerenje da ga ne možeš privući sama sobom, nego da će ga privući mogućnost da te "ima netko drugi", tj. potencijalna konkurencija, suparnik, i nadmetanje – nažalost ne dolazi do glave opsjednute "spašavanjem ljubavi", umjesto upućene na spašavanje sebe.)

Takvo manipuliranja sobom i drugima može, istina, donijeti neki uljepšani imidž u javnosti. Ali kad pogasiš sva svjetla i ostaneš sam sa sobom, osjećaš se još jadnije – jer znaš da je sve to samo laž.
A laž ne odmiče težinu u duši. I ne donosi prebolijevanje. Samo se još bolnije vrtiš u istom krugu u kojem zadržavaš povredu u sebi i ne vidiš što bi drugo mogao učiniti osim da se baviš nečim što je prošlo.

Može li se Demi Moore osjećati bolje lažirajući ili čak i ostvarujući novu vezu da bi tako preboljela Ashtona?
Teško. Ali svakako bi joj pomoglo da umjesto toga uspostavi vezu sama sa sobom.



 

1 komentar:

  1. To je uvijek bilo tako sa slavnima, ne razumijem čemu silni prekidi i brakovi :)
    vikend za dvoje

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...