12. kol 2012.

Tom Cruise kupuje luksuznu, osamljenu vilu za druženje sa Suri


Budući da nakon razvoda braka s kćerkom može biti samo vikendima i praznicima, Tom Cruise kupuje kuću koja će služiti isključivo njihovom druženju. 

Nakon razvoda braka Tom Cruise neuobičajeno je sklon paparazzima i srdačan s tabloid novinarima kad je sa svojom kćerkom.
Istovremeno je, međutim, u potrazi za velikom kućom u kojoj može imati privatnost tijekom kćerinih posjeta: "On želi nešto na iznimnoj osami gdje se Suri može igrati bez vrebanja paparazza." (NY Daily News)
Ova dvostrukost kriterija ne govori, naravno, o Cruiseovoj post–bračnoj zbunjenosti, nego o tome da on ima vrlo osmišljenu strategiju ponašanja, tj. da neće lako odustati od skrbništva nad djetetom.

Svakako, izgleda da kriterij "privatnosti", a ujedno i imidž "savršenog tate", najviše zadovoljava ogromno imanje s vilom u Greenwichu, u Connecticutu, koje je pripadalo Melu Gibsonu. Gibson ga je kupio 1994. dok je živio uzornim kršćanskim životom s bivšom suprugom Robin i njihovo sedmoro djece, a prodao ga je 2010., u vrijeme kad su ga mediji prozivali zbog obiteljskog nasilja (prema Oksani Grigorievoj, s kojom ima osmo dijete).
 
To je, dakako, najveće imanje koje se trenutno nudi u Greenwichu (prostire se na više od 300 000 m²), s kućom površine oko 1 500 m², izgrađenom 1926. i uređenom u tudorskom stilu, a košta oko 33 milijuna dolara.
Ukoliko Tom odluči kupiti tu kuću za druženje sa svojom kćeri, mala će moći gledati crtiće u vlastitom kinu i igrati se u vrtovima s fontanama, na teniskom igralištu, u bazenima, na terenu za šah s figurama koje su veće od nje, ili pak u vrtnom labirintu (što je gotovo idealno mjesto za igru djeteta koje je ionako stalno dezorijentirano zbog suprotstavljenih odgojnih strategija svojih roditelja). 

Osim što je uređena u stilu koji odiše nostalgijom za prošlim vremenom, velebna kuća ima 15 spavaćih soba i 17 kupaonica.
O, koje li sreće za dijete! Umjesto u kućicu za lutke, mala može u svaku sobu staviti po jednu Barbiku sa svom pripadnom garderobom i rekvizitima, a svaka od njih može imati i vlastitu pravu kupaonicu, pa ne mora čekati na red dok se druge Barbike kupaju i uređuju. Budući da sobe zrače srednjovjekovnim sjajem i raskoši, Suri i Barbike osjećale bi se tu kao princeze iz nekih davnih vremena. Doista, savršena kuća za djevojčicu.
 
Kako je malena Suri već uverzirana u društvene statusne simbole, moguće da je takva otmjena, skupa kuća upravo ono što ona želi i treba a da bi se osjećala lijepo, ugodno i voljeno kad je s tatom.
A možda to treba samo Tomu, da bi potvrdio kako može kupiti takvu kuću i kako svojoj mezimici želi dati samo najbolje i što više i više – jer ga to kao čini dobrim ocem.
On je vjerojatno sam sebe uvjerio da takvu kuću kupuje zbog djeteta, tj. za dijete. Kao što mnogi roditelji kupuju zemlju, stanove, dionice, sade vinograde i maslinike, proširuju svoje poslove itd. – "ne zbog sebe, nego zbog djece, da oni imaju" i jer će "sve to jednog dana biti njihovo". I ne zamaraju se time da saznaju što bi djeca zapravo htjela od njih (možda npr. razumijevanje, zajedničko vrijeme, razgovor, podršku), kao što ne žele vidjeti da što god rade – rade zato što to oni sami žele.



Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...