3. kol 2012.

Kim Kardashian želi dijete, ali posredstvom surogat mame


Zaljubljena Kim Kardashian žarko želi imati dijete s Kanye Westom, ali pri tom ne želi trudnoćom upropastiti svoje tijelo, jer ono je ipak "temeljni kapital" u životu jedne starlete.

Budući da je u vezi s reperom Kanye Westom već skoro četiri mjeseca, Kim Kardashian, normalno, želi dijete. To potvrđuje da je veza ozbiljna, tj. da ovaj put nije medijska namještaljka, kao i da biološki sat otkucava i u ušima onih žena koje iz godine u godinu izgledaju sve mlađe.

Ali kako je Kim, osim po raskošnoj silikonskoj ljepoti, poznata i kao uspješna poslovna žena, tako je i ova duboka i ozbiljna želja popraćena kalkulacijom "investicija – dobit". Dobit je dijete, "cilj svake žene", ukomponiran u bračnu idilu i dadilje. Međutim, investicija je u ovom slučaju povelika i podložna sumnjičavosti.
Naime, "Kim voli hranu i lako gomila kilograme", zato je nedavno bila na strogoj dijeti, a "zna da bi s trudnoćom sav taj teški posao pao u vodu i da bi se njezina poznata stražnjica uvećala. Također bi morala napraviti pauzu u manekenskom i reklamnom poslu, koji joj donose većinu zarade." (The National Enquirer)
Takva mudra kalkulacija, potvrđena na priručnom primjeru najstarije Kardashian sestrice Kourtney, dovela je Kim do odluke: "Neću upropastiti svoje tijelo trudnoćom.''


Dakle, Kim želi dijete, ali ga ne želi nositi u sebi i roditi. Za taj grubi dio posla s nesagledivim negativnim posljedicama, Kim želi surogat mamu. I to: mladu ženu, u dobi od 25 do 30 godina, "staloženog, umirujućeg držanja, s puno strpljenja i pozitivnim životnim stavom", koja "ima muža i sretan obiteljski život" – dakle, sve kvalitete koje bi i Kim voljela imati, a koje bi surogat mama mogla nekako prenijeti na dijete.
U zamjenu za dijete, "surogat majka bi mogla dobiti nevjerojatnih 200.000 dolara za pokrivanje medicinskih računa te za životne troškove i naknadu za uslugu."

"Što se Kim tiče, ovo je odgovor na njene snove". A što se Kanyea tiče, on "odluku prepušta Kim" i njemu je super sve što ona odluči, "otkriva izvor" za The National Enquirer.

Kim bi vjerojatno bila najsretnija da djecu donose rode ili da ih se može kupiti u nekom ekskluzivnom supermarketu, kao naušnice ili lak za nokte. Onda ne bi morala razmišljati o neugodnostima koje su uključene u proces dobivanja djeteta – debljanje, strije, gubitak imidža koji joj donosi novce i sl.
Ipak, domišljata kakva jest, našla je spasonosno rješenje u surogat mami. Jest da košta, ali je "odgovor na njene snove".
 
Neke bi žene možda razmišljale o tome kakav je doživljaj nositi dijete u sebi, osjećati kako se razvija njegov život u njenom, a onda kad se rodi, dodirivati ga, privijati ga uz sebe, smiješiti mu se, gledati kako raste...
Ali to ne spada u domenu Kiminih razmišljanja. Time se mogu baviti surogat mama i dadilje. Ona se sigurno već zamišlja kako bira djetetu odjeću, namješta ga za fotografiranje (da odmah preuzme obiteljski posao), pokazuje ga novinarima i ljubi od sreće (po mogućnosti u prisutnosti paparazza) jer je on slatka pazlica koja upotpunjuje sliku njenog savršenog života i ujedno zgodan dodatni materijal za samoreklamu.

Svakako, nije nimalo začujuće što Kim ne izražava nikakve osjećaje prema budućem djetetu, nego samo zabrinutost za svoje dupe i sise – koji bi se trudnoćom ukvasili. Jer to su njena sredstva za rad, ono što joj donosi posao, novce, popularnost i slavu. Kao što nekome to donosi znanje ili talent za pisanje ili kuhanje i slično. 
Sve njene sposobnosti i vještine sabrane su u njenom tijelu i uspješnosti da ga medijski prezentira. Zato je ono važnije od bilo kakvog djeteta, frajera, intimnih osjećaja i doživljaja (koji također dobro dođu za privlaćenje medijske pažnje, ali nisu od bitne važnosti za egzistenciju starlete).

Međutim, začuđujuće je koliko puno žena, komentirajući Kiminu želju za surogat majkom, prihvaća medijski naturenu opsjednutost izgledom. Do te mjere da mnogim ženama, koje ne trguju svojim izgledom kao Kim, ni na pamet ne pada da je majčinstvo primarno spremnost za dijete i osjećaj donošenja novog života, te da i nerođeno dijete osjeća pa za njega odvajanje od tijela, tj. osobe s kojom je bio povezan devet mjeseci može biti stresno (dovoljno je zamisliti šok koji može doživjeti kad nakon "staložene" i "umirujuće" surogat mame ugleda raširene namazane Kimine oči, što bi, bogme, i mene prepalo).

To je, izgleda, sve drugorazrednog značaja u odnosu na strije, obješene sise i nagomilane masnoće u trbuhu – za što mediji tvrde da je neizbježno u trudnoći (hm?). 
Pravo ne znaš što bi rekao: je li gore da dijete ima seksi i veselu mamu koja ga doživljava manje od svojih strija ili frustriranu mamu koja ga okrivljava da joj je "upropastio tijelo"?


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...