31. svi 2012.

"Human Barbie" izbačena iz showa jer je grozna majka


Poznati američki novinar i TV voditelj Anderson Cooper pozvao u svoj talk-show ženu koja sebe zove "Human Barbie", da bi ju tijekom razgovora nazvao "groznom“ i potjerao iz showa.

Britanka Sarah Burge sebe naziva "Human Barbie" (Ljudska Barbika) jer ima odgovarajući vodootporan, tj. plastificiran izgled (uz, navodno, stotinjak operativnih zahvata), a poznata je i po tome što vlastitu malodobnu djecu navlači na korištenje botoksa i estetsko-kirurško popravljanje identiteta.

Smatrajući da je njoj i potomčicama suđena popularnost, Barbie-mama opskrbljuje medije zanimljivim materijalom. Tako je poznato da je 2010. svoju šestogodišnju kćer Poppy učila plesati oko štange, da joj je za sedmi rođendan poklonila 6.000 funti vrijedan bon za povećanje grudi, za Božić bon od 7.000 funti za liposukciju (iliti odstranjvanje masnog tkiva), a za osmi rođendan novi bon od 8.000 funti za dodatne kozmetičke zahvate. Poppy to ne mora koristiti dok ne bude punoljetna, a mama bonove smatra "investiranjem u djetetovu budućnost, kao što je i štednja novaca za fakultet" (Closer). 
Svojoj petnaestogodišnjoj kćeri Barbie-mama pod normalno daje injekcije botoksa jer joj to "smanjuje znojenje čela dok se profesionalno bavi plesom". Pri tom otkriva novi zanimljivi aspekt omiljenog stava "djeca su mali ljudi" tvrdeći: "Sva moja djeca su profesionalni ljudi." (Celebitchy)
Zbog njenih "nekonvencionalnih" odgojnih metoda Anderson Cooper pozvao ju je u svoj talk-show. Ali tijekom razgovora, iznerviran njenim odgovorima, izbacio ju je iz showa uz komentar: "Ja iskreno nemam više što s Vama razgovarati. Moram biti iskren. Moram prekinuti. Žao mi je. Nastojim biti ljubazan prema svojim gostima, ali mislim da ste Vi užasni. Iskreno, ne želim više razgovarati.“
 

Jest, čovjek bi se svakako složio s njime. Nije uzor-mama i ne izaziva simpatije, iako je za vidjeti da ona misli da voli svoju djecu i da na ovakav način brine za njihovu budućnost (kao što to misle i ostali roditelji, koji ni u ludilu ne bi radili ovakve idiotluke, nego svoju djecu npr. radije tjeraju na "prestižne" fakultete).
Ipak, nije li ovaj iskusni novinar unaprijed znao što može dobiti od "Human Barbie“ mame? Nije li ju baš zato i pozvao? I nije li mogao sadržaj razgovora s njome upotrijebiti nekako drugačije – ukazujući na negativne posljedice takvog odgoja, difamirajući današnju opsjednutosti izgledom, mladošću i sl. – a ne za promociju sebe kao "iskrenog" čovjeka koji zna reći "Ne" i izbaciti gosta iz showa (i pri tom ga, naravno, javno poniziti)?

U naknadnom pokajničkom intervjuu, Cooper izjavljuje kako mu je žao što je tako postupio i što ju je uopće pozvao u emisiju. A kao opravdanje za to što joj je nalijepio etiketu "grozna osoba" i isprašio ju iz studija (što je poslužilo za daljnje ismijavanje Barbie-mame na drugim TV postajama), navodi svoj osjećaj da ona nije "iskreno razgovarala" nego da je to "za nju značilo postizavanje publiciteta". No shit, Sherlock! Baš je to super skužio.
Samo, ako je to razlog, onda je glat mogao i sebe izbaciti iz showa.

Živo me zanima bi li se Cooper jednako tako odnosio i prema Tomu Cruisu čije dijete – uz blagoslov i poticaj roditelja (jer tako ono pokazuje svoju "samostalnost") – od treće godine života nosi štiklice, šminka se, vuče sobom skupe luksuzne torbe za odrasle i ima garderobu u vrijednosti većoj nego što mnogi ljudi zarade u cijelom životu? Bi li se Cooper i tada zgražao i lijepio moralne etikete ili bi se tu postavio više kao džentlmen, a možda čak i kao profesionalac u svom poslu?

A zanima me i je li Cooper ikada zavirio u tutorijale, poduke o šminkanju na Internetu koje – uz podršku roditelja – daju dječica svih dobnih skupina. Tu ima svega na izbor – hoćeš poduku trogodišnjakinje, petogodišnjakinje (koje još ne znaju pravo ni govoriti) ili malo starije preslatke vizažistkinje – pravi raj za oči, posjetitelji ih obožavaju (pedofil pogotovo!).
 
 "Everyday Natural Neutral MakeUp, Tutorial by Emma, cute little kid 7 years old"

Ako su doista takva djeca "naša budućnost", onda je ta budućnost marionetska.
Imamo izbor: sjesti i plakati, ili mijenjati svoje predodžbe o roditeljstvu i uspjehu – i to sada!


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...