5. ožu 2012.

Taylor Swift i Tim Tebow su možda novi holivudski par


Country-pop pjevačica Taylor Swift i nogometaš Tim Tebow viđeni su 22. veljače na "tajnoj večeri" u jednom talijanskom restoranu u L A-u. Vijest se pojavila na web stranici Clevvertv.com pod naslovom: "Ekskluzivno: Taylor Swift u vezi s Timom Tebowom?"

U svom video-prilogu Clevvertv donosi "sve detalje“ o toj večeri. Mlađahna voditeljica teatralno nam objašnjava da su Taylor Swift i Tim Tebow viđeni kako zajedno ulaze u restoran, a – prema izjavi očevica – "nakon večere on ju je ispratio iz restorana te se vratio unutra k dvoje drugih ljudi“. Kako očevidac misli da su ti ljudi njihovi menadžeri, voditeljica dvoji da je to mogla biti samo poslovna večera. Ali to joj izgleda manje vjerojatno jer: "Ipak, zajedno su ušli i on ju je ispratio do vrata. Dakle, je li na pomolu nova veza?"

  
Nakon par dana, People je potvrdio da je "par doista zajedno večerao u ponedjeljak uvečer", ali njihov izvor kaže da tu nije bilo baš nekog maženja i romantike nego da su svi prisutni  bili u prijateljskom raspoloženju. Ovaj izvor (po svemu sudeći, konobar) daje važne informacije o tome što je tko jeo i pio te podatak da račun nije platio Tebow nego neki drugi muškarac. Taj podatak bitno stavlja u pitanje "romantičnu večeru“. "Međutim“, zaključuju novinari, "sedamdeset posto čitatelja web stranice people.com glasalo je da bi ovo dvoje bili krasan par – dakle ima još vremena!“

Tu "ekskluzivnu“ vijest prenijeli su razni mediji širom svijeta – pod istim ili sličnim naslovom, s više-manje identičnim tekstom i često uz isto pitanje na kraju: "Smatrate li da bi Taylor Swift i Tim Tebow bili zgodan par?“ (Na što se onda čitateljstvo duboko zamisli i daje svoje promišljene odgovore.)

Ono što je ovdje zanimljivo nije glamblamiranje slavnih, nego glambaliniranje medija. Fascinantna je "logika" koja dovodi do medijskih zaključaka. Zajedno su ušli i on ju je ispratio do vrata – dakle, jesu li u vezi? Sedamdeset posto čitatelja bi voljelo da su oni par – dakle, ima još vremena. (Za što? Da se oni spare zbog velikog broja čitalaca koji bi to htjeli? Hm, možda je i to moguće.)

Na ovakav način svaka beznačajnost može se pretočiti u senzacionalnu banalnost, na koju smo pozvani kao značajni sudionici. Ekskluzivno!
Upravo zahvaljujući sposobnosti da svoju maštu ubacimo u programe medija, istovremeno isključujući mozak, mi uspijevamo zamisliti da su očito trivijalne činjenice pokazatelj senzacionalnog događanja i osjećamo se važnima što u njemu sudjelujemo.

Dakle, mislite li da bi Taylor Swift i Tim Tebow bili zgodan par?




Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...