2. ožu 2012.

Justin Timberlake i Jessica Biel pripremaju vjenčanje


Justin Timberlake i Jessica Biel najavili su da će ovo ljeto vjenčanjem okruniti svoju skoro petogodišnju "on-and-off“ vezu. 

Pojašnjenje: "off“ faze su one u kojima Justin šara naokolo s drugim curama (posljednja je navodno, prije par mjeseci, bila glumica Olivia Munn). A "on“ faze su kada mu Jessica oprosti šaranja jer je puna razumijevanja i ludo zaljubljena.

Ali sad je gotovo s "on-off“ igricama. Toga je moglo biti dok je veza bila ne-ozbiljna. A sada se sve radikalno mijenja jer se par na Staru godinu zaručio (što je predigra braka), da bi se na ljeto "sudbonosnim DA“ obvezali na ozbiljnu vezu i nastavili živjeti "happily ever after“. 

Trenutno se ipak još malo natežu oko predbračnog ugovora (kojim se inače prije samog početka bračne veze već trezveno razmišlja i o njenom lako mogućem kraju). 
Naime, najava vjenčanja očito je potaknula Jessicu da se osjeća sigurno i da drastično smanji količinu razumijevanja za Justinova švrljanja sa strane, pa u predbračnom ugovoru želi "klauzulu o vjernosti" po kojoj će Justin morati platiti oko pola milijuna dolara ako mu padne na pamet da ju prevari dok su u ozbiljnoj vezi, tj. braku.
Dakle, neće više šutke prihvaćati njegova ponižavanja, nego za to traži "kraljevsku kompenzaciju“, kako tumači jedan "dobro upućen izvor“. Justin prihvaća novčano obeštećenje u slučaju da se brak pokaže kao roba s greškom te se oni razvedu, ali ne pristaje na klauzulu o vjernosti i dodatne troškove.

Nije da navijam za ženskare, ali čovjek je u pravu. Stvarno nije OK da cura uzme prsten, a onda ga (po logici "Sad te imam!“) odmah počne ucjenjivati, i to za nešto što će on možda činiti u budućnosti.
Čudno je, međutim, da on ne traži istu klauzulu za nju. Znači li to da je njena krepost – i njoj i njemu – apsolutno neupitna (i da oboje misle kako ona ima božanski uvid u budućnost i zato točno zna da se njoj nikad ne može desiti trenutak nepredviđene strasti)? Ako je tako, onda ona stvarno zaslužuje naziv svetice.

No problem Justinove (ne)vjernosti stavio je par sada – kad je ozbiljna veza na pomolu – pred dodatan problem. Naime, dok se ne uvjeri da veza (premda službeno ozbiljna) nije lako pokvarljiva, Jessica prvih nekoliko godina braka ne želi imati djecu. Prema riječima istog dobro upućenog izvora: “Ako bude vjeran nekoliko godina, ona će možda pristati na dijete. Još uvijek mu ne vjeruje sto posto. Računa da će je, ako se udeblja tijekom trudnoće, opet prevariti.“ – Ako se udeblja?! A kako će se drugačije u njoj razvijati dijete? Možda, s obzirom da je ona oličenje kreposti, po Duhu Svetome?
Može li se ženskar promijeniti brakom? Ili nekako drugačije?
Dakle, sv. Jessica  će čekati dok se ne uvjeri da se on promijenio u braku. Samo, kako će znati je li se on stvarno promijenio i uozbiljio (kao što bi trebao svaki muškarac u ozbiljnoj vezi, tj. braku) ili se samo pritajio i glumi, a zapravo je jednaki jebivjetar kao i prije? I koliko dugo će trebati čekati? Valjda ne do vremena kad mu za muške nestašluke bude trebala Viagra pa i sam odustane.

Uz sve ove sumnje, dvojbe i nepovjerenje – čovjek se na kraju mora upitati: a zašto se oni uopće žene? Je l' netko to zna?


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...