23. velj 2012.

Paul McCartney u 69. godini odustaje od marihuane


Paul McCartney odlučio je prestati pušiti marihuanu i ostaviti drogiranje iza sebe. Bivši Beatle tvrdi da je u 69. godini osvijestio osjećaj odgovornosti jer podiže osmogodišnju kćer Beatrice (iz braka s Heather Mills). 
"Kad odgajate mladu osobu“, kaže Sir Paul, "u nekom trenutku, ako imate sreće, shvatite da morate imati osjećaj odgovornosti“. Izvrsna misao. Trebalo bi je staviti kao naslov priručnika za mlade roditelje.
Samo, Sir Paul već ima četvero odrasle djece (iz prvog braka). Kako je onda njih odgajao? – Bez "osjećaja odgovornosti“?!

Dobro, čovjek i sam kaže: "u nekom trenutku, ako imate sreće“. Znači, prije nije bio taj trenutak, ili tada nije imao sreće – pa onda ni djeca iz tih trenutaka nisu imala sreće da za oca imaju odgovornu i osviještenu osobu.
A što se tu može, zatekli su ga u krivom trenutku; nije njegova odgovornost nego njihova.

To je i inače poznata i općeprihvaćena roditeljska logika. I mi kažemo da su djeca danas razmažena i grozna, jer ih nismo mi (svojim načinom odgoja) uputili da budu takvi, nego su oni sami takvi postali – dakle, oni su odgovorni, a ne mi. Ali Sir Paul je, eto, osvijestio osjećaj odgovornosti podižući osmogodišnju kćerkicu i tu više ne može važiti izgovor "nije moja odgovornost“. Javno je izjavio da jest.

Kako Sir Paul sad ima 69 godina, ovim svojim primjerom potvrđuje da čovjek uči i sazrijeva dok živi. 
I ne samo to, nego da nije točno da muškarci "nikad ne odrastu“. Treba samo strpljivo čekati. I pjevati: "Doći će do promjene u njegovoj glavi..." Eto, to bi trebala biti važna misao vodilja za mnoge žene i djecu.

A to sigurno zna i britanska kraljica – za koju McCartney kaže da je "prilično cool dama“ – jer mu je puno prije nego što se javno promovirao kao odgovorna osoba dodijelila počasnu titulu sira.


Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...