16. velj 2012.

Šest dadilja brine o kćeri Beyonce i Jay Z-ja


Kako šest? Je l' jedna po jedna – da djetetu ne bude dosadno gledati istu facu cijeli dan? Ili sve istovremeno – pa je jedna zadužena za hranjenje, druga za mijenjanje pelena, treća za kupanje, četvrta za zabavljanje, peta za smirivanje kad plače i uspavljivanje, a šesta glumi majku privijajući dijete s ljubavlju u svako doba na svoje (obavezno velike) grudi?

Čini se da je raspored ipak drugačiji. "Izvor blizak roditeljima“ (čitaj: navodni prijatelj ili pak kurir za dostavu medijima "potrebnih informacija“) izjavio je za časopis In Touche Weekly da se zapravo radi o grupama po dvije dadilje koje su na raspolaganju 24 sata. A izvor kaže da je to zato što "Beyonce želi biti sigurna da njezina kćer ima najbolju moguću njegu“.

"Najbolju moguću njegu“ – sjajno! Baš da se svaka (sadašnja i buduća) majka raznježi kad to čuje i poželi da je i sama imala (ili da će imati) takvu mogućnost umjesto onog običnog (često do zla boga iscrpljujućeg) cjelodnevnog  bačkanja s bebom: dojenja, maženja, uspavljivanja, privijanja na grudi, mirisanja, ushićenog hvaljenja svakog "burp!“ nakon jela, iščekivanja prvog osmjeha, prve riječi, prvog koraka....
Taman pomislih kako će od sada zasigurno san svake bebe biti: "Da mi je imati najbolju moguću njegu – šest dadilja!“, kad moja kćer (koja nije više beba nego tinejdžer) upita: "A kad je onda Beyonce s djetetom?“ Hm?! Ne znam. Valjda kad god poželi. Svakako, to me malo poljuljalo u uvjerenju o "najboljoj mogućoj njezi“. Tko zna što beba zapravo hoće? Možda i neće tih šest dadilja nego samo one obične majčine dodire koji će ju umirivati uvijek kad je uznemirena i stalno joj pokazivati da je voljena, i one nasmiješene poglede koji govore: "Tako me usrećuje što si tu, što te mogu gledati kako rasteš i što ja u sebi rastem zajedno s tobom.“ 

Ali, kao što rekoh, teško je znati što bebe hoće. Možda je jedva mjesec dana stara beba luda od sreće što je od oca dobila "dijamantne naušnice i narukvicu od platine“ i što se ne mora mučiti da sitnim ručicama iscijedi do zadnje kapi mlijeka iz majčinih dojki nego lijepo gospodski pijucka mlijekce iz svoje bočice "ukrašene ružičastim safirima“ (kako dojavljuje izvor koji je sve to na svoje oči vidio).
A možda i ne. Što beba zna što su dijamanti, safiri i platina (i koliko to sve košta, i koliko joj ljudi zavidi na tome, uključujući i one bebe koje nemaju što za jesti)!
Eto, nezgodno je to s djecom. Mnogi se roditelji jadni trude, kao i Beyonce, da svome djetetu daju samo "ono najbolje“ (ponekad se ni ne pitajući što je to "najbolje“ s aspekta djeteta i njegovih potreba), a onda poslije ispadne da ono nije htjelo to nego nešto drugo i da je zato nesretno, uvrnuto i – što je najgore – nezahvalno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...